Roadtrip door Tsjechië en Polen: Deel 1

Afgelopen zondagochtend was het zover: de TRK 702 X was klaar voor een roadtrip door drie landen: Duitsland, Tsjechië en Polen. Dit avontuur beleef ik samen met zeven motorvrienden. Elk jaar trekken we eropuit naar een nieuwe locatie in Europa. De TRK 702 X heeft dit keer gezelschap van drie BMW GS’en, een V-Strom en een Transalp.

De Start van het Avontuur

Onze rit van vandaag beloofde pittig te worden: 750 kilometer over de autobahn met regen in de voorspelling. Na ongeveer 300 kilometer hielden we een tussenstop in Edemissen, net voorbij Hannover, waar Tanja ons verwelkomde met een perfecte lunch. Dit was de hometown van Tanja, en na een heerlijke maaltijd en even opdrogen, begonnen we aan het tweede deel van de dagtrip richting Hodky in Tsjechië.

Een Stormachtige Reis

Onderweg werden we geconfronteerd met noodweer: storm en regen. Maar de TRK 702 X gaf geen krimp, ondanks de slechte weeromstandigheden. Om tien uur 's avonds bereikten we eindelijk onze eindbestemming: een gele villa die de komende week onze thuisbasis zou zijn.

Eerste Dagtrip: Ontdekking van Zuid-Hodky

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt begonnen we aan onze eerste dagtrip. We kozen voor een route ten zuiden van Hodky, waar de weersverwachting het beste was. Het landschap was prachtig en de natuur heerlijk ruw. De bergwegen waren echter in slechte staat, maar de TRK 702 X had hier absoluut geen moeite mee. De vering van de TRK ving alle oneffenheden perfect op. We sloten de dag af in een traditioneel Tsjechisch restaurant, waar we de mooie dag evalueerden.

Tweede Dagtrip: Genieten van het Zonnetje

Op dag twee werden we verwelkomd door een zonnetje. We maakten een rondje ten westen van onze basis, waarbij we naast Tsjechië ook een stuk door Duitsland reden, uiteraard alleen via binnenwegen. Ook vandaag viel het weer op hoe relaxt en makkelijk de TRK 702 X rijdt. Deze motor is echt gemaakt om lekker te toeren.

Vooruitblik

Morgen is het woensdag en we zijn klaar voor deel twee van deze geweldige roadtrip. De avonturen die nog komen, beloven net zo spannend en onvergetelijk te worden als de afgelopen dagen. Houdt onze website in het ook om te zien hoe de rest van de reis verloopt!